(1) În condiţiile în care consiliul local sau Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu poate asigura suficiente locuri de aşteptare a taxiurilor pentru clienţi, poate amenaja staţii taxi, cu avizul Poliţiei Rutiere, în care clienţii pot aştepta sau pot opri, prin semnalizare cu mâna sau prin alte mijloace, taxiuri comandate, respectiv taxiuri aflate în mişcare, în poziţia "Liber".
(2) Staţiile de aşteptare a clienţilor pentru taxiuri astfel înfiinţate trebuie să asigure un singur loc pentru un taxi oprit temporar pentru îmbarcare sau debarcare clienţi şi să fie semnalizate corespunzător şi dotate cu telefon public, tablou cu numerele de telefon ale tuturor dispeceratelor taxi şi indicator care, la comanda clientului, semnalizează luminos taximetristului aflat în mişcare prezenţa clientului în staţie.
(3) Se interzic oprirea şi staţionarea altor autovehicule decât taxiurile în locurile de aşteptare respective.
(1) După finalizarea procedurii de licenţiere a unei autorităţi de autorizare de către A.N.R.S.C., aceasta va prelua imediat toate autorizaţiile de transport, autorizaţiile de taxi şi autorizaţiile de dispecerat taxi existente şi le va preschimba gratuit cu documentele similare de tip nou.
(2) Înainte de preschimbare, autorităţile de autorizare licenţiate vor verifica dacă au fost respectate prevederile cuprinse în art. 42 şi 44, reţinând şi retrăgând acele documente care au fost atribuite, eliberate, menţinute sau prelungite ca valabilitate cu încălcarea prevederilor legale.
Preschimbarea sau eliberarea autorizaţiilor taxi şi a ecusoanelor se face conform art. 21.
Contravenţiile, sancţiunile, măsurile administrative, ca sancţiuni complementare, privind reţinerea, suspendarea, retragerea sau anularea, după caz, a unor autorizaţii, copii conforme, atestate profesionale sau contracte, se constată şi se sancţionează potrivit prevederilor Legii nr. 38/2003, cu modificările şi completările ulterioare.
---------
Lasă un comentariu